Leyla Güven Yüksekovalı kadınlarla buluştu

Leyla Güven Yüksekovalı kadınlarla buluştu

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven 8 Mart etkinlikleri kapsamında Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesi ve ilçeye bağlı Güvenli köyünde kadınlarla buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde ve ilçeye bağlı Güvenli (Şahê) köyünde, HDP kadın Meclisi ve Barış Anneleri Meclisi’yle birlikte kadınlarla buluştu.

Güvenli köyünde tutuklu yakınlarıyla bir araya gelen Güven, tutukluların Kürt halkı için onur olduğunu söyledi. Yüksekova ilçesine bağlı Güvenli köyünde Güven ve beraberindekiler kadınlara karanfil dağıttı.

‘HER ALANDA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Kadınlarla bir araya gelerek sohbet eden Güven, 8 Mart’ın anlam ve önemini anlattı. Güven, “Şu an birçok arkadaşımız cezaevinde mücadele veriyor. Kürt lideri Abdullah Öcalan ve diğer tutsaklar üzerinde bir tecrit uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir yangın meydana geldi. Hala kendilerine yönelik net bir bilgimiz yok. Sürekli ailesi ve Avukatları görüş başvurusunda bulunuyor fakat bir cevap verilmiyor. Bundan kaynaklı 8 Mart kadınlar günü, bu defa her ne kadar hüzünlü geçerse geçsin, üzerimizdeki tecritte kaynaklı biz kadınlar tüm bu zulme karşı ısrarla barışı talep edip 8 Mart'ı kutlayacağız” dedi.

hkr-03-03-2029-leyla-guven-kadinlarla-bulusma-1.jpeg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.