Leyla Güven ve bir tutuklu dışındaki tüm isimler taburcu edildi

Leyla Güven ve bir tutuklu dışındaki tüm isimler taburcu edildi

Açlık grevlerinin sonlandırılmasının ardından tedavi edilmek üzere Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve Servet Kaya isimli tutuklunun dışındaki tüm eylemciler taburcu edildi.

Öcalan'ın 26 Mayıs’ta yaptığı çağrıyla açlık grevlerinin sonlandırılması üzerine kaldıkları Diyarbakır D Tipi ile Kadın Kapalı Cezaevlerinden tedavi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırması Hastanesi’ne getirilen 36 tutuklu’dan 35’i taburcu edildi.

Hastaneye getirilen tutuklulardan 25’inin dün tedavilerinin tamamlanmasıyla yeniden cezaevine götürülmelerinin ardından bugün de Evin Kaya, Hilal Ölmez, Kibriye Evren, Mehmet Aksu, Mehmet Sıddık Kıvanç, Mehmet Polat, Mazlum Ekinci, Mehmet Sait Yiğit, Numan Sinbağ ve Recep Özkılıç adlı 10 tutuklu taburcu edildi. 

Taburcu edilenler, hastanenin morg kapısı önüne getirilen ring araçlarına bindirilerek kaldıkları cezaevlerine götürüldü. Servet Kaya isimli açlık grevi eylemcisinin tedavisi ise halen sürüyor. 

Eylemini 200 gününde sonlandıran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in tedavisi ise,  hastanenin normal servisinde halen devam ediyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.