Leyla Güven tahliye edildi

Leyla Güven tahliye edildi

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tahliyesine karar verildi.

79 gündür açlık grevini sürdüren DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında tahliye kararı verildi.

2 ayı aşkın süredir açlık grevinde olan Güven 10 kilo kaybetmişti. Sağlık durumu kötüye giden Güven, yürümekte zorlanıyor, mide bulantısı yaşıyor; ışık, koku ve sese karşı hassasiyeti artan tutuklu vekil, sıvı alımında da zorluk çekiyor.

Güven ve ona destek vererek açlık grevine başlayan cezaevlerindeki diğer tutuklular, Öcalan’la görüş yasağının kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan ziyaret etmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

19 Ocak’ta Diyarbakır’da düzenlenen HDP mitingine gönderdiği mektupta Güven, “Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluduğumu ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktada olduğumu belirtiyorum” diyerek, talebi gerçekleşene dek eyleminin süreceği mesajını vermişti.

HDP: HAK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ SÜRECEK

HDP tarafından yapılan açıklamada, “Hukuka aykırı bir şekilde uzun süredir tutuklu bulunan Hakkari halkının iradesi Leyla Güven hakkında bugün Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında tahliye kararı verilmiştir. Hak ve özgürlük mücadelemiz devam edecektir” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.