İfade veren Güven serbest bırakıldı

İfade veren Güven serbest bırakıldı

Milletvekilliği düşürülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in Hakkari'de aracı durduruldu. Polislerin hakkında soruşturma açıldığını söylediği Leyla Güven Emniyet'e gitti. İfade veren Güven serbest bırakıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Barış Anneleri’yle birlikte dün Hakkari’de yapılan “Barışa Çağrı Deklerasyonu” açıklamasındaki konuşması nedeniyle Emniyet’e götürüldü. Dört günlük programı kapsamında Hakkari’de bulunan Güven, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde aracı durduruldu.

Polislerin hakkında soruşturma açıldığını söylediği Leyla Güven ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Adliyeye sevk edilen Güven, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında; HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve partililer tarafından karşılanan Leyla Güven, burada kısa bir konuşma yaptı. Güven, şunları söyledi: “Dün HDP’nin açıkladığı barış deklarasyonu Hakkari’de Barış anneleri tarafından sahiplenmek ve selamlamak için bir basın toplantısı düzenlenmişti. Basın toplantısında konuşan Fatma Anne sadece ve sadece barış taleplerini dile getirdi. Bu savaşın kimseye kazandırtmayacağını söyledi. Ben de annelerin söylediğinin tekrarı olarak barışta ısrarcı olduğumuzu söyledik. Bunun ötesinde bir şey değil. Bunun için bugün Fatma Ana’nın evi onlarca polis aracıyla basıldı. Hem de benim bulunduğum araç yol ortasında durduruldu. Dolayısıyla bunun Barışta olan ısrarımıza engel olmadığını söylemek istiyorum. Evet, biz barış istemeye devam edeceğiz. Anneler barış istemeye devam edecektir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum