'Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kalkmalıdır İnisiyatifi' kuruldu

'Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kalkmalıdır İnisiyatifi' kuruldu

HDK ve bileşenlerinin çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kurum temsilcisi, “Leyla Güven Haklıdır, Tecrit Kalkmalıdır İnisiyatifi” kurdu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve bileşenlerinin çağrısıyla bir araya gelen “Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kalkmalıdır İnsiyatifi” Taksim'de bulunan bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya HDK eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sedat Şenoğlu, Halkevleri ve Demokratik Alevi Derneği (DAD) temsilcileri katıldı. "Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır" pankartının asıldığı toplantıda ilk olarak HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit konuştu.

Leyla Güven'in 103, cezaevlerinde de tutukluların 65 gündür açlık grevinde olduğunu belirten Koçyiğit, günler uzadıkça eylemcilerin sağlık sorunlarının geri dönülmez boyutlara ulaştığını söyledi.

“Tecridi ülkenin bütün politik, ekonomik sorunlarıyla nasıl bağdaştırırsınız?” diye sorulduğunun altını çizen Koçyiğit, "Bütün sorunların temelinde Kürt sorunu olduğunu biliyoruz. Kürt sorununun bu ülkenin temel sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

"Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır İnisiyatifi" olarak bir çok görüşme yaptıklarını dile getiren Koçyiğit, eylemcilerin talebinin kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

İnisiyatif, önümüzdeki günlerde Diyarbakır'a giderek, Leyla Güven'i ziyaret edecek. 

İnisiyatif içerisinde yer alan kurumların isimleri şu şekilde: "Alınteri, Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, ESP, SYKP, Yeşiller ve Sol Gelecek, SODAP, Politika Gazetesi, KÖZ, Kaldıraç, Devrimci Parti, DBP, EMEP, Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Yeni Dünya İçin Çağrı, 78’liler Girişimi, TÖP, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu, İşçi Sözü, Teori ve Politika, Demokratik Alevi Dernekleri, Çağdaş Hukukçular Derneği."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum