Leyla Güven: Evde yapılan arama hukuka aykırı

Leyla Güven: Evde yapılan arama hukuka aykırı

Tutuklu bulunan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, evinin basılmasına ilişkin kendisine her hangi bir bilginin verilmediğini belirterek, “Seçilmiş, dokunulmazlığı olan bir vekile ait herhangi bir yerin aranması hukuka aykırıdır” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında , 31 Ocak’tan bu yana Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in evinde arama yapıldı.

‘MEVCUT HUKUK SİSTEMİ BUNU KABUL ETMİYOR’

Evine yapılan polis baskınından sonra cezaevinde avukatlarıyla görüşen Leyla Güven, bir milletvekilinin hiçbir şahit çağırılmadan evinin aranmasının hukuka aykırı bir durum olduğunu söyledi. Güven, “Bana ait evim basılmış. Baskına ilişkin tarafıma herhangi bir bilgi ulaştırılmış değil. Bunun kanuni olarak hiçbir izahı yok. Bu tutum kabul edilemez. Seçilmiş, dokunulmazlığı olan bir vekilin kendisine ait herhangi bir yerin aranması hukuka aykırıdır. Mevcut hukuk sisteminin bu durumu kabul etmemesine rağmen evim aranmıştır. Evimin aranması kapı komşularımdan veya başka bir kimsenin şahitliğinde olması gerekiyordu. Ancak basından öğrenebildiğimiz kadarıyla öyle bir durum yok. Bu bile yapılan aramanın hukuki dayanağının olmadığının göstergesidir” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının evi arama kararının olduğunu anımsatan Güven’in avukatı Şivan Cemil Özen, kararın hukuki dayanağına bakacaklarını, her hangi bir suç teşkil eden pozisyonun olması halinde gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.