Leyla Aydemir için kazı çalışması başlatıldı

Leyla Aydemir için kazı çalışması başlatıldı

Ağrı'da 13 gündür haber alınamayan 3 yaşındaki Leyla Aydemir için köyünde kazı çalışması başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, Ankara Polatlı'da 5 gündür kayıp olan Eylül olayının ise aydınlatıldığını duyurdu.

Ağrı’da kaybolduğu Ramazan Bayramı’nın 1’inci gününden beri haber alınamayan 3 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları sürüyor.

Jandarma, köy ve çevresinde kazı yaparak zemin kontrolü çalışması başlattı. İçişleri Bakanlığı, Leyla ve Konya’da kayıp olan Yasin için ek 20 kişilik özel personel görevlendirildiğini duyurdu.

Ankara Polatlı’da 5 gündür kayıp olan Eylül olayının aydınlatıldığını belirten bakanlık, Erzurum’da kayıplara karışan 17 yaşındaki Sedanur Çelik ise bulunduğunu açıkladı.

Bu sabah arama çalışmalarına İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile JAK timi ve korucular katıldı. JAK timleri, köyde ve çevresinde metruk binaların zemininde kazı çalışmaları yapıyor. Her ihtimali değerlendiren JAK timlerine kadavra arama köpeği ‘Modül’ ve ‘Mavi’ de eşlik ediyor. Başlatılan kazı çalışmalarından da henüz bir sonuç alınamazken ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Metruk binalarda yapılan yaklaşık bir metrelik kazı çalışmaları devam ederken, ekiplerin bir bölümü yüzey çalışması yaptı. Ekipler Leyla’nın bulunmasına kadar çalışmaların devam edeceğini belirtirken, başlatılan soruşturma ise çok yönlü olarak devam ediyor.

İÇİŞLERİ: EYLÜL OLAYI AYDINLATILDI

Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’nde 5 gün önce kaybolan Eylül Yağlıkara’yı (8) arama çalışmaları da devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’ndan bugün öğleden sonra yapılan açıklamada, “Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolan Eylül Yağlıkara olayı aydınlatılmıştır” denildi. Ancak baba İbrahim Yağlıkara, henüz kendilerine iletilen bir bilgi olmadığını söyledi. Yağlıkara, “Şu an bir bilgi yok. Haber gelse ilk önce bana gelir. Binbaşı bizzat ‘Ben kendim bilgilendireceğim seni’ dedi. Böyle bir şey yok şu an. Güzel bir haber bekliyoruz. Hayırlı bir haber olacak. İnşallah hepimiz birden güleceğiz” dedi.  Bu arada Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer köye gelerek, baba İbrahim Yağlıkara ve ailesi ile görüştü.

TUTUKLU KOMŞU, SULAMA İŞİNİ İSTEMİŞ

Eylül’ün çiftçi babası İbrahim Yağlıkara’nın, olayla ilgili tutuklanan komşusu U.K. ile en son kızının kaybolduğu gün telefonda görüştüğü belirlendi. Şüphelinin, kendisine zirai sulama işini vermeyen Eylül’ün babasına, bunun nedenini sorduğu öğrenildi.

OTOMOBİL YIKANMIŞ

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan U.K.’nin otomobiline el konuldu. Jandarmanın yaptığı incelemede, aracın arka koltuklarının yıkandığı belirlendi. Jandarma, U.K.’nin olay günü yaptığı telefon görüşmelerini de inceliyor.

U.K.’nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını da Polatlı’ya götürdüğü öğrenildi.

Köydeki arama çalışmalarını ise AFAD ekipleri ile askerler yürütüyor. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.