Lavrov: NATO'nun tehditlerine nasıl bir cevap vereceğimizi iyi biliyoruz

Lavrov: NATO'nun tehditlerine nasıl bir cevap vereceğimizi iyi biliyoruz

NATO'nun eylemlerini "endişe verici" olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "NATO'nun tehditlerine karşı silah yarışına girmeden, kendi güvenliğimizi sağlayarak, nasıl bir cevap vereceğimizi iyi biliyoruz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Slovakya’nın başkenti Bratislava’da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 26’ncı Bakanlar Konseyi Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sputnik’in haberine göre, NATO’nun eylemlerinden endişe duyduklarını söyleyen Sergey Lavrov, “NATO kendisini meşruiyet kaynağı olarak görüyor ve bu rolü ancak kendisinin üstlenebileceğini herkesi ikna etmeye çalışıyor. NATO, askeri altyapısını Rusya’nın sınırlarına doğru genişletiyor” diye konuştu.

NATO’nun askeri bütçesini artırdığını belirten Lavrov, “NATO, Avrupa, Atlantik ve Orta Doğu bölgesi dahil olmak üzere, dünya üzerinde tahakküm kurmaya çalışıyor. NATO, Rusya ile Çin’in dengesini bozarak, bütün rakiplerini yok etmek istiyor. NATO’nun tehditlerine karşı silah yarışına girmeden, kendi güvenliğimizi sağlayarak, nasıl bir cevap vereceğimizi iyi biliyoruz” dedi.

NATO’nun uzayı yeni harekat alanı ilan etmesini de değerlendiren Lavrov, Birleşmiş Milletler’in güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili kararlarına uyulması gerektiğini dile getirdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.