Lavrov: Güvenli bölgeler sayesinde şiddet azalıyor

Lavrov: Güvenli bölgeler sayesinde şiddet azalıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov: Güvenli bölge kuruldu, Suriye'de şiddet azaldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye’nin güneybatısında oluşturulan güvenli bölgenin ‘şiddetin azalmasını sağladığını’ söyledi.

Rus haber ajansı TASS’ta yer alan haberde Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders’la görüşen Lavrov, “Suriye konusunu uzun zaman boyunca görüştük, bu konuda birkaç güvenli bölgenin oluşturulması yönünde olumlu eğilimler var. Güneybatıda güvenli bölge oluşturuldu, şiddet seviyesinin önemli ölçüde azalmasını sağlıyor” dedi. Astana’da bir sonraki Suriye görüşmesinin Ağustos ayında yapılacağını hatırlatan Lavrov, üç tane daha güvenli bölge üzerinde konuşulmaya devam edildiğini belirtti. Lavrov, Astana görüşmelerine kadar çalışmaların tamamlanacağını umduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in G20 Zirvesi devam ederken yaptıkları görüşmelerde Suriye’nin güneybatısında ateşkes ilan etmek konusunda uzlaştıklarını duyurmuştu. Ateşkes 9 Temmuz’da yürürlüğe girmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.