Lavrov: ABD Suriye'yi bölmeyi tasarlıyor

Lavrov: ABD Suriye'yi bölmeyi tasarlıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'yi, Suriye'yi bölme planları yapmakla suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lavrov, “Amerikalılar ülkenin (Suriye) bölünmesi yolunu tuttu gibi duruyor. Suriye’nin fiilen bölünmesine ilişkin planlar var, bunu biliyoruz” dedi. Lavrov, “Amerikalı meslektaşlarımıza bu planlarının içeriğinin tam olarak ne olduğunu soracağız” diye konuştu.

Rusya’da ‘yeni neslin yöneticileri’ni belirleme amaçlı ‘Rusya’nın Liderleri’ yarışmasının finalistleri için Soçi’de gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan Lavrov, Sputnik’in aktardığına göre şöyle devam etti:

“Anlaşılan Amerikalılar, Suriye’nin meşru hükümetin davet etmemesine karşın bu ülkede bulunmalarının tek sebebinin IŞİD ve teröristleri yenmek olduğu yönünde bize verdikleri taahhütleri terk ettiler. Zira şimdi de bu ülkedeki varlıklarının, burada, rejim değişimi ile sonuçlanacak istikrarlı bir siyasal çözüm süreci başlayana kadar devam edeceğini söylüyorlar.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.