KYB, Talabani'nin ölümü sonrası ilk kongresini düzenliyor

KYB, Talabani'nin ölümü sonrası ilk kongresini düzenliyor

Kürdistan Yurtseverler Birliği, kurucu lideri Celal Talabani'nin rahatsızlığı ve ölümü sürecinde 2014'ten bu yana ertelenen kongresini düzenliyor.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), kurucu lideri Celal Talabani’ni yaşamını yitirmesinden sonra, yedi yıl gecikmeli olarak kongresini düzenliyor. Süleymaniye’de düzenlenen kongrenin ilk gününde Kosret Resul Ali, Kongre üyelerinin oy çokluğuyla Siyasi Yüksek Kurulu Başkanı seçildi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve Kürdistan Parlamento Başkanı Rewaz Faik de Başkanlık Kurul üyeleri seçildi.

KYB’nin kuruluşundan bu yana düzenlenen dördüncü kongresi, ‘Yenilenme’ adı altında düzenleniyor. Parti, kongreye 91’i kadın olmak üzere 459 delegeyle gitti. KYB, Celal Talabani’nin ölümünden bu yana iç çekişmeye ve güç kaybına sahne oluyordu. Partinin bu kongrede yeni bir genel sekreter seçip seçmeyeceği belli değil. 2014 yılında yapılmış olması gereken kongre, dönemin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin görevdeyken Aralık 2012’de rahatsızlanması ve uzun süren tedavi sürecinin ardından 3 Ekim 2017’de hayatını kaybetmesi nedeniyle sürekli ertelenmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.