Kuzey Kore'den beşinci füze denemesi

Kuzey Kore'den beşinci füze denemesi

Kuzey Kore beşinci füze denemesini yaparak Japon Denizi'ne iki kısa menzilli balistik füze fırlattı. Füzelerin 400 kilometre boyunca, 48 kilometrelik irtifada, ses hızının 6,1 katı hızla uçtuğu bildirildi.

Kuzey Kore, beşinci füze denemesini yaparak denize iki füze fırlattı. Füzelerin kısa menzilli balistik füzeler olduğu iddia edilirken Kuzey Kore’nin bu denemesiyle 11 BM Güvenlik Konseyi kararının ihlali ettiği belirtiliyor.

Denemeler, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan “çok güzel bir mektup” aldığını söylemesinden sonra yapıldı. Trump, Kim’in ABD ve Güney Kore’nin yürüttüğü ortak askeri tatbikattan çok mutsuz olduğunu söylemişti.

KUZEY KORE’DEN FIRLATILAN FÜZELER JAPON DENİZİ’NE DÜŞTÜ

Füzeler, Güney Lamgyong Bölgesi’ndeki Hamhung kentinin yakınlarından fırlatıldı ve Kore Körfezi’nin doğusundaki, Doğu Denizi olarak da bilinen Japon Denizi’ne düştü.

Güney Kore Ordusu’nun açıklamasında, füzelerin 400 kilometre boyunca, 48 kilometrelik irtifada, ses hızının 6,1 katı hızla uçtuğu bildirildi. Kuzey Kore, Trump ve Kim’in Haziran ayındaki görüşmelerinde, nükler silahlardan arınma görüşmelerine yeniden başlama konusunda uzlaşmalarından bu yana, bir dizi füze denemesi yaptı. (BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.