Kuzey Kore: Yeni füze tüm ABD'ye ulaşabilir

Kuzey Kore: Yeni füze tüm ABD'ye ulaşabilir

Kuzey Kore son Kıtalararası Balistik Füze (ICBM) denemesiyle birlikte Hwasong-15 füzelerinin tüm ABD'ye ulaşabileceğini açıkladı.

Kuzey Kore, son denemenin ardından tüm ABD’ye ulaşabilecek Kıtalararası Balistik Füze (ICBM) geliştirdiklerini duyurdu. Son yapılan füze denemesinin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore’yi ‘terörü destekleyen ülkeler’ listesine eklemesinden sonra yapılması dikkat çekti.

Reuters’ın haberine göre, Kuzey Kore tarafından yapılan açıklamada füzenin 4 bin 475 kilometrelik irtifaya ulaştığı ve 53 dakikada 950 km kat ettiği açıklandı. Bu irtifa, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun bulunduğu noktadan yaklaşık 10 kat daha fazla. Hwasong-15 adı verilen yeni füzenin başarılı denemesinin ardından Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, tarihi amaçlarından nükleer devlet ve füze inşa gücünü tamamladıklarını söyledi.

ABD, Güney Kore ve Japonya’dan füze denemesine yönelik ‘tehdit’ yorumları geldi. Son denemenin, Kuzey Kore’de Eylül ortasından bu yana yapılan ilk füze denemesi olduğu kaydedildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.