Kuytul'dan Gül'e: Beni niçin 22 ay cezaevinde yatırdın, neredeydin bugüne kadar?

Kuytul'dan Gül'e: Beni niçin 22 ay cezaevinde yatırdın, neredeydin bugüne kadar?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün “Aslolan tutuksuz yargılamadır, tutukluluk istisnadır” sözlerine yanıt veren Alparslan Kuytul, “Bu zaten yeni bir şey değil ki, sen beni niçin 22 ay yatırdın? Neredeydin bugüne kadar?” dedi.

Furkan Vakfı'na yönelik davada “terör örgütüne yardım”, “terör örgütü propagandası”nı suçlamasından beraat eden ve 22 ay tutuklu kalan Alparslan Kuytul, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açıklamalarını eleştirdi.

Furkan Haber'in haberine göre, cuma akşamı halktan gelen soruları yanıtlyan Kuytul, "Ülkede son 4-5 yıldır insanlar 'Adalet' diye bağırıyor. Yüz binlerce insana haksız işlem yaptınız. Siyah gözlüklülerin hakimlere gelip talimat verdiğini çok iyi biliyor. Bakan sanki bunu yeni öğrenmiş gibi bu ifadeleri kullanıyor, sen hakimlerin baskı altında olduğunu yeni mi fark ettin?” diye konuştu.

'BENİ NEYE GÖRE TUTUKLADILAR?'

Tutuklu yargılandığını hatırlatan Kuytul, “Soruyorum; beni tutuklayan hakim neye göre tutukladı? 20 bin sayfa dosya, 800 sayfa kadar ifade, hakime bunlar sabah gitti, öğlen mahkeme görüldü. Hakim bunları 1 saatte okuyup anladı, karar mı verdi? Açıkça kendisine liste verildi; şunları tutukla, şunları bırak dediler” ifadelerini kullandı.

'BAKAN TALİMATI İTİRAF ETMİŞ OLDU'

Gül'ün açıklamasını yargı mensuğlerına talimat verildiğinin itirafı olarak nitelendiren Alparslan Kuytul, şöyle devam etti:

“Bakan'ın bu konuşması, birilerinin hakimlere talimat vediğini gösteriyor. Bunu itiraf etmiş oldu ve öyle zannediyorum ki, devranın değişeceğini görüyorlar. Devran değişip güç başkalarının eline geçtiğinde, zaten ben demiştim, zamanında böyle bir konuşma yapmıştım, diyecekler. Kaç yıldır adalet bakanlığı yapıyorsun ve bütün bu zulümlerden sen sorumlusun. İstediğin kadar günah çıkarmaya çalış. Bu günahın altından kalkamazsın. Sizin bakanlığınız döneminde, Türkiye tarihinde görülmemiş hukuksuzluklar yaşandı.

'NEREDEYDİN BUGÜNE KADAR?'

“Bakan; 'Tutuksuz yargılama esas olacak' diyor. Sayın Bakan. Bu zaten yeni bir şey değil ki, sen beni niçin 22 ay yatırdın? Açıkça zulmettiklerini itiraf ediyorlar. Açılan dosyaların yüzde 53'üne takipsizlik kararı verildiğini söylüyor, yani dosyaların içi boş. Mahkeme açılan dosyaların da yarısı beraatle sonuçlanmış. Bakan bunları söyleyip 'Böyle olur mu?' diyor. Elbette olmaz. Sen neredeydin bugüne kadar?”

GÜL: TALİMATA, TELKİNE BAKMADAN KARAR VERİN

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı bir çalıştayda tutuklu yargılamanın istisna olması gerektiğini söylemişti.

Yargı mensuplarının kimsenin etkikisinde kalmamasını isteyen Gül, “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. 'Şu ne der bu ne der, adliyeye gelen insan şöyle telkinde bulundu, şu nasıl bakar, nasıl değerlendirir, bu konjonktüre uygun mu'. Yargı dosyaya, vicdanına, hukuka Anayasa'ya bakar. Hiç kimsenin tavsiyesine, talimatına, telkinine bakarak değil, dosyaya bakarak vicdanınıza göre karar verin” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.