Kuytul ve Alagöz'e tahliye çıkmadı

Kuytul ve Alagöz'e tahliye çıkmadı

Furkan Vakfı'na yönelik davaya bugün devam edildi. Vakfın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz'ün tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında 21 yıla kadar hapis cezası istenen, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul’un da aralarında yer aldığı ikisi tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz ise bulundukları Bolu’daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan Kuytul, vakfın suç örgütleriyle bir bağlantısının olmadığını vurgulayarak, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Alagöz de vakfın yasa dışı bir geliri olmadığını anlatarak, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ilk duruşmada, tutuklu sanıklar Veysel Dörtgöz, Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz’ün yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı adına duruşma savcısının, tahliye kararına ilişkin Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine itirazı üzerine, Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz’ün tekrar tutuklanması kararlaştırılmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum