Kurtulmuş: Kimse IMF ile gizli görüşmeler yapmasın

Kurtulmuş: Kimse IMF ile gizli görüşmeler yapmasın

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 'Türkiye IMF programlarına muhtaç kalmayacak. Kimse IMF ile gizli görüşme yapılmasın. IMF defteri kapandı' dedi.

Geçtğimiz günlerde IMF heyetiyle rutin görüşmeler kapsamında CHP ve İyi Parti temsilcilerinin bir görüşme gerçekleştirmesi iktidar kanadı tarafından çokça eleştiri malzemesi yapılmıştı. Tartışmaya bu kez AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldı.

CHP ile IMF arasındaki görüşmeye ilişkin, "Türkiye IMF programlarına muhtaç kalmayacaktır. Kimse IMF ile gizli görüşmeler yapılmasın. IMF defteri kapandı" dedi.

Kurtulmuş, CHP ile IMF arasındaki görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. 

İşte Kurtulmuş'un sözlerinden öne çıkanlar:

IMF sadece ekonomik konularda tavsiyelerde bulunan bir kuruluş değildir. küresel finans kapitalizminin önemli siyasal kurumlardan birisidir. son söyleyeceğimi en başta söyleyeceğim.Birileri istese de istemese de Türkiye IMF'ye muhtaç kalmayacaktır. Türkiye IMF defterini kapatmıştır.

Türkiye'deki bazı sıra dışı muhalif hareketlere de bu rahatsızlıktan dolayı destek verildiğini hep beraber izliyoruz. Türkiye IMF programlarına muhtaç kalmayacaktır. Kimse IMF ile gizli görüşmeler yapılmasın.

Burada hükümetin gösterdiği istikamette, hükümet kuruluşlarıyla müzakere edebilir. Buradaki sorun şu. Bu görüşmenin gizli kapaklı yapılıyormuş gibi... Yani çok mu zordu görüşme yapılmadan önce biz şu şu konuları görüştük demeleri çok mu zordu? Bazıları aralık ayında demiş ki hükümeti kast ederek 'Bunlar IMF ile görüşüyor' Şimdi kendileri görüşüyor. Muhalefetin ortaya çıktıktan sonra ne konuşulduğunu örmeye çalışması en hafif tabiriyle söyleyeyim; şık olmamıştır, doğru olmamıştır. IMF'cilerin, IMF severlerin heveslerini artırmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.