Kurtulan: Demokratik bir anayasa için herkes seferber olmalı

Kurtulan: Demokratik bir anayasa için herkes seferber olmalı

Hatay'da partisinin dayanışma etkinliğinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, adaletin önemine değinerek, "Demokratik bir anayasa için herkes seferber olmalı" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Örgütü, düzenlediği dayanışma kahvaltısıyla sivil toplum örgütleri ve yurttaşlarla bir araya geldi.

Bir kır bahçesinde düzenlenen dayanışma kahvaltısına, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve HDP, DBP, HDK, Eğitim Sen, İHD, EMEP, CHP, Halkevleri ve Hatay'daki Alevi örgütü temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. 

'ADALETİ TESİS ETMEK LAZIM'

Hatay'ın bir halk mozaiği olduğunu ve halkların barış içinde yaşadığı bir kent olduğuna değinen HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Hatay'ın partileri için önemli olduğunu ve partilerinin de bir halk mozaiği olduğunu anlattı.

Seçim stratejilerine değinen Kurtulan, partililerin kendisini 3'üncü bir yol olarak tabir ettiğini ve barış, demokrasi ve adalet sevdasını alıp sandığa koyduğunu dile getirdi.

Demokratik bir anayasanın yapılması için gereken çalışmayı yürüteceklerini ifade eden Kurtulan, toplumsal uzlaşıyı sağlayacak girişimlerde bulunup, çalışmalar yürüteceklerini belirterek, "Buradan toplumsal uzlaşıyı sağlamak Türkiye'ye adaleti getirmek lazım. Adaletin tesisi hepimizin ortak bir paydasıdır" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.