Kürtçe tiyatroya Kızıltepe'de yoğun ilgi

Kürtçe tiyatroya Kızıltepe'de yoğun ilgi

Kızıltepe'de Koma Cegerxwin Tiyatro Grubu'nun sahnelediği "Ciroka Bê Xwê (Tuzsuz Masal)" adlı Kürtçe tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.

DİYARBAKIR - Kızıltepe Belediyesi, Mardin Kültür Merkezi ve Eğitim Destek Evi'nin ortaklaşa organize ettiği ve Koma Cegerxwin Tiyatro Grubu tarafından "Cîroka Bê Xwê" adlı tiyatro oyunu Belediye Ana Çocuk Sağlığı Salonu'nda sahnelendi. Kürtçe olarak sahnelenen oyunu, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Kurhan, Eğitim Destek Evi Koordinatörü Nurullah Tunç, Kültür Müdürü Maria Akmeşe NÇM adına tiyatrocu Mehmet Erbey, Eğitim Sen adına Yılmaz Tanrıkulu, Kurdi Der adına Xece Öncü ve yüzlerce kişi izledi. Kralın hüküm sürdüğü bir dönemde çevresi, çocukları, anadilin önemi, halkla ilişkilerin konu edindiği oyun sık sık alkışlandı. Komedi türü oyunda halka, yoksullara yardımcı olan kralın oğluyla, kral arasındaki çelişkiler yoğunluklu işlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Kurhan ile Nurullah Tunç oyun bitiminde sahneye çıkarak oyunculara temsili bir demet çiçek vererek oyuncuları kutladılar. Eğitim Destek Evi Koordinatörü Nurullah Tunç ise sanatın toplumların geçmiş ve gelecek belleği olduğunu söyleyerek, aydınlanmada sanatın çok önemli bir işleve sahip olduğunu belirtti.DİHA

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.