Kürtçe konuşan baba oğulu vuran katile müebbet

Kürtçe konuşan baba oğulu vuran katile müebbet

Kürtçe konuştuğu için vurularak öldürülen Kadir Sakçı davasında mahkeme, sanık Hikmet Usta’nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Resmi Hesabı’ndan paylaşılan bilgiye göre Aralık 2018’de ‘Kürtçe konuştuğu’ gerekçesiyle Kadir Sakçı’yı (43) ateş ederek öldüren ve oğlu Burhan Sakçı’yı (16) ağır yaralayan sanık Hikmet Usta’ya cinayet dolayısıyla müebbet, ağır yaralamadan dolayı da 15 yıl hapis cezası verildi. Verilen cezalarda hiçbir indirim uygulanmadı.

Davayı takip eden Özgürlükçü Hukuklar Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi’nin hesabından atılan tweet’te, “Umarız ki bu ceza tüm ırkçı saldırılar açısından caydırıcı olur” denildi.

NE OLMUŞTU?

16 Aralık 2018 günü Sakarya’nın Hendek ilçesi Yenimahalle Mahallesi Beştepeler Caddesi’nde meydana gelen olayda Kadir Sakçı ve oğlu Burhan Sakçı’nın önü kıraathane önünde Hikmet Usta (55) ve yanındakiler tarafından kesildi. Kürtçe konuşan baba ve oğula, “Kürt müsünüz, Suriyeli mi?” diye soran Hikmet Usta, baba ve oğlun “Kürdüz” demesi üzerine “zaten sizi sevmiyorum” diyerek belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti. Kadir Sakçı yaşamını yitirdi, oğlu Burhan Sakçı ise ağır yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum