Kürtçe Habercilik ve Çeviri Atölyesi başlıyor

Kürtçe Habercilik ve Çeviri Atölyesi başlıyor

Kürtçe Habercilik ve Çeviri Atölyesi 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Son başvuru tarihi 12 Nisan...

IPS İletişim Vakfı ve bianet, Atölye BİA’da gerçekleşecek olan Kürtçe Habercilik ve Çeviri Atölyesi’ne başvurmaya çağırıyor. Atölye 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

Atölyede, Kürt basınının gelişim seyri, Kürtçe haberciliğin tarihçesi, Kürtçe haber dili, Kürtçe haber çevirisi, çatışmalı bölgelerde kadın gazeteci olmak gibi konular işlenecek. Atölyenin eğitmenleri bianet Kurdi’nin editörleri Murat Bayram ve Ferid Demirel olacak. Ayrıca atölyeye BBC Türkçe, SBS Kurdish ve VOA Kurdi için Diyarbakır’dan serbest çalışan gazeteci Hatice Kamer ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu’ndan gazeteci Safiye Alagaş katılacak ve atölye boyunca gazetecilik deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Atölye programına kabul edilen katılımcılarla program öncesi eğitmenlerin hazırladığı okuma listesi ve hazırlık çalışmalarını içeren formlar paylaşılacak. Atölye için son başvuru tarihi 12 Nisan 2019. Atölyeye katılım 15 kişi ile sınırlı olacak.

  • Atölye programının dili Kürtçe olacak.
  • Atölye programı ücretsiz.
  • Atölye sonunda katılım sertifikası verilecek.
  • Sınırlı sayıda katılımcıya yol ve konaklama bursu verilecek.
  • Atölye ile ilgili sorularınız için [email protected] adresine mail atabilecek.

Başvuru formu için…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.