Kürt siyasetçilere kitlesel karşılama

Kürt siyasetçilere kitlesel karşılama

"KCK" Van davasında tahliye edilen Kürt siyasetçilerden BDP Başkale eski İlçe Başkanı Selahattin Bozkurt ile İl Genel Meclis üyesi Senar Elter, Başkale'de kitlesel şekilde karşılandı.

VAN - Van'da 2012 yılında düzenlenen "KCK" operasyonunun ardından haklarında dava açılan 15'i tutuklu 16 Kürt siyasetçinin yargılandığı davanın dün görülen duruşmasında tahliye edilen 7 Kürt siyasetçiden BDP Başkale eski İlçe Başkanı Selahattin Bozkurt ve İl Genel Meclis üyesi Senar Etler, Başkale'de kitlesel olarak karşılandı.

Onlarca araçlık konvoy eşliğinde Başkale ilçe merkezine gelen Bozkurt ile Elter ve beraberindekiler, buradan BDP İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Ardından burada konuşan BDP Başkale eski İlçe Başkanı Selahattin Bozkurt, "Sizin de bildiğiniz gibi AKP hükümeti 2009 yılında Kürt hareketi ve siyasetine karşı bir konsept çıkardı. Bu konsept 2012'nin sonlarına kadar da devam etti. Ama AKP yola çıktığı amacına varamadı. Kürt halkının mücadelesi ile AKP'nin bu amacı boşa çıkarıldı. Bugün binlerce arkadaşımız BDP'nin siyasi çalışmalarında bulundukları için halen zindanda, maalesef bizi serbest bıraktılar ama halen bir tarafım Van F Tipi Cezaevi'nde" dedi. 


İl Genel Meclis üyesi Senar Etler ise şunları söyledi: "Bizim serbest bırakılmamız bir şey değil çünkü arkadaşlarımız halen zindanda. Bizim için önemli olan diğer tutsak arkadaşlarımız ile Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasıdır." DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum