Kürt ittifakının resmi protokolü imzalandı

Kürt ittifakının resmi protokolü imzalandı

Yerel seçimlerde Kürt partileri ile sağlanan ittifakın resmi protokolü imzalandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimler kapsamında Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Platforma Demokratên Kurd-Bakur (PDK-Bakur) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ile sağladığı ittifakın resmi protokolünü imzalamak üzere toplandı. KDP-Türkiye’nin Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan merkez binasında yapılan toplantıya HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, KDP-Türkiye Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, DDKD Genel Sekreteri Nesrin Askar, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, Azadî Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşiti, PSK Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç ile HDP milletvekilleri Nejdet İpekyüz, Tayip Temel ve Nusrettin Maçin katıldı.

KARDAŞ: SEÇİMLERDEN SONRA BİR ARAYA GELECEĞİZ

Toplantıya ev sahipliği yapan KDP-Türkiye Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında sağlanan ittifakın resmi protokolünü imzalamak üzere toplandıklarını belirterek, “Amacımız daha çok belediye elde etmek. Bir araya gelen partiler seçimlerde bir araya gelerek, hazırlanan protokolü imzalayacağız. Protokol içinde bir komisyon oluşturulacak. Seçimlerden sonra da olası bir sıkıntıda komisyon çözüm üretecek. Umut ediyoruz ki; halkımız bize ses verecek, bu seçimleri başarı ile geçireceğiz. Ele ele, omuz omuza vererek, bu çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Halkımız için ne gerekiyorsa yapacağız. Seçimlerden sonra da stratejik konularda bir araya geleceğiz” dedi.

BULDAN: PROTOKOL HALKIMIZIN GELECEĞİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü’ne ilişkin,  “Yasaklı olan Kürt dili ve dünyada yasaklı olan bütün diller üzerindeki yasakların kalkması temennisinde bulunuyorum” dedi. 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü’nde protokol imzalamalarının tarihi olduğunu ifade eden Buldan, “Güç birliğimizi oluşturmuş durumdayız. Daha önce yapmış olduğumuzu görüşmeler neticesinde yerel seçimlerde güç birliğini hayata geçireceğiz. İmzaladığımız protokol ile birlikte 31 Mart seçimlerinde protokolün altına imza atan bütün partilere teşekkür ediyorum. Bu cesareti gösteren partilerin, kendilerine dair menfaatlerinin olmadığını ifade etmek istiyorum. Daha çok halkımızın geleceği ile ilgili, imzalanan protokol sonrasında elde edeceğimiz başarının ondan sonraki sürece vesile olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

‘KENDİMİZE GÜVENEREK YOLA ÇIKTIK’

31 Mart yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Buldan’ın açıklamaları şöyle: “Belediye eşbaşkanlarımızın rehin olarak tutulduğu, belediyelerimize kayyumların atandığı bir dönemde, yerel seçimlerin Kürtler açısından önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Hedefimiz kayyumların gasp ettiği belediyeleri geri almak, belediyeler üstüne daha çok belediyeler eklemektir. Protokolün altında imzası bulunan bütün siyasi partilerin, büyük bir çabası olacağını biliyoruz. Büyük bir başarı elde edeceğimizi biliyoruz. Kendimize güvenerek yola çıktık. Bunun sonucunda büyük bir zafer elde edeceğimizi belirtmek istiyorum.

‘KAZANMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Kürt halkının geleceği açısından ulusal birlik meselesi de önemlidir. Başarı ulusal birlik meselesine büyük anlamda katkı sunacağını belirtmek isterim. Yoğun baskılar altında bir seçim süreci geçireceğiz ama halkımız seçimlere büyük umut bağladığını biliyoruz. Kazanmak ve başarmaktan başka şansımız yok. Bu faşizm koşukları, şiddet politikalarını; başarımızla, kazanacağımız belediye sayıları ile öteleyeceğimizi, baskılara son vereceğimizin gerekçesi olduğunu belirtmek isterim.”

Yapılan açıklamalar ardından Kürt partileri protokol metni imzaladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.