'Kürt ittifakı' sağlanamadı

'Kürt ittifakı' sağlanamadı

'Kürt seçim ittifakı'nda yer alan partilerin genel başkanları, HDP ile yürütülen görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını belirtti: HDP’nin kendi bildirgesini yayınlaması ittifak ruhuna aykırı.

Seçim için ittifak kuran 5 Kürt partisi, HDP ile yürüttükleri görüşmelerin sonuçsuz kaldığını açıkladı. Diyarbakır’da seçimler sürecinin başlamasıyla birlikte Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), AZADİ İnisiyatifi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) başkanları bir araya gelerek ‘Kürdistan Seçim İttifakı’ kurmuştu. İttifak içinde yer alan parti temsilcileri daha sonra HÜDA PAR ve HDP ile temaslarda bulunmuş, HDP ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği yönünde ifadeler kullanılmıştı.

Kürt seçim ittifakında yer alan partilerin genel başkanları bugün basın toplantısında ise söz konusu görüşmelerin HDP tarafından yüz üstü bırakıldığını ileri sürdü. 5 Kürt partinin yaptığı ortak basın açıklamasında, HDP ile ortak bir seçim deklarasyonu üzerinde mutabakat sağlanmışken, HDP’nin kendi bildirgesini yayınlamış olmasının ittifak ruhuna aykırı olduğu belirtildi.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Geldiğimiz aşamada, hem sayın Buldan’ın söylemlerinin, hem Kürdistani Seçim İttifakı ile HDP heyetinin mutabakata vardığı  Kürdistan Demokratik Seçim İttifakı Deklarasyonu’nun içeriğinin HDP ve sayın Selahattin Demirtaş’ın Seçim Bildirgeleri’ne yansıtılmadığı ve ittifak anlayışına uygun davranılmadığı görülmektedir. Bu nedenle de, HDP ile seçim ittifakı görüşmelerinin ne yazık ki hedeflenen sonuca bütün çabalarımıza rağmen ulaşamadığını, halkımızın bilgisine sunmak istiyoruz. Kürdistani Seçim İttifakı’nın ulusal demokratik prensipleri içeren seçim ittifakı çalışmaları halkımız nezdinde büyük bir sempati ve destek bulmuştur. Kürdistani Seçim İttifakı halkımızda oluşan bu ulusal refleks ve desteği de dikkate alarak, ortaya çıkan son duruma göre yeni bir değerlendirme yapıp, önümüzdeki süreçte, yine halkımızın ulusal demokratik talep ve çıkarlarını esas alan bir anlayışla, belirlediğimiz siyasi prensiplere göre seçimlerle ilgili tutumunu kamuoyuna açıklayacaktır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.