Kürt Edebiyatçılar Derneği açıldı

Kürt Edebiyatçılar Derneği açıldı

Kürt Edebiyatçılar Derneği, birçok yazarın katıldığı bir etkinlikle kuruluşunu duyurdu. Derneğin açılışına yazarların yanı sıra birçok kurum temsilcisi de katıldı.

Diyarbakır’da Kürt yazarların bir araya gelerek kurduğu Kürt Edebiyatçılar Derneği açıldı. Açılışa Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, birçok yazarın yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve dernek yöneticileri katıldı.

Kürt Edebiyatçılar Derneği, Kürtçenin Kurmancî, Kirmançkî ve Soranî lehçelerinde edebiyat çalışmaları yapmayı hedefliyor. Kürt Edebiyatçılar Derneği atölye, panel, seminer ve konferans etkinlikleri düzenleyecek. Dernek, Kürtçe eserlerin tanıtımını amaçlıyor.

OHAL KÜRT YAZARLAR DERNEĞİ’Nİ KAPATTI

Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Hogır Berbir, Olağanüstü Hal’den (OHAL) sonra Kürt Yazarlar Derneği’nin kapatıldığını hatırlatarak, “Kürt Edebiyatçılar Derneği’ni açarak, Kürt yazarları ve edebiyatçılarıyla birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz. Kapımız herkese açık. Dilimiz için ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Birlik ve beraberlik içinde elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

BABA TAHÎRÊ URYAN YILI

Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Sultan Yaray ise, “Birlikte edebiyat çalışmalarına güç vereceğiz. Her ne kadar yedi kişi ile derneği kurmuş olsak da gücümüzü sizden alacağız ve birlikte bu çalışmayı yürüteceğiz. Edebiyatımızı güçlendireceğiz ve geliştireceğiz” dedi.

Açılış etkinliğine katılan Kürt PEN Üyesi yazar Osman Özçelik ise Kürt Edebiyatçılar Derneği gibi kurumların önemine değindi ve 2020 yılının Baba Tahîrê Uryan yılı olarak ilan edildiğini belirterek, yıl boyunca yapılacak çalışmaları hatırlattı.

Açılış konuşmalarının ardından Kürtçe masal ve şiir dinletisi gerçekleşti. Açılış programının sonunda ise dengbejler klam söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.