Kürt aileye ikinci İsveç Kraliyet Hanedanı ödülü

Kürt aileye ikinci İsveç Kraliyet Hanedanı ödülü

18 yaşındaki Rawand Şaho Halbjayi, İsveç'te yaptığı biyoloji araştırmasındaki başarısından dolayı 'Kraliyet Hanedanı' ödülüne layık görüldü. 2015 yılında da ailenin büyük kızı olan Sima Şaho Halabjayi aynı ödülü almıştı.

Halepçeli 18 yaşındaki Rawand Şaho Halbjayi, İsveç’te yaptığı biyoloji araştırmasındaki başarısından dolayı ‘Kraliyet Hanedanı’ ödülüne layık görüldü.

Harvard Üniversitesinde 2 aylık eğitiminden sonra Süleymaniye’ye dönen Rawand Şaho, ailesi ve sevdikleri tarafından coşkuyla karşılandı. Daha önce 2015 yılında aynı ailenin büyük kızı olan Sima Şaho Halabjayi de ‘Kraliyet Hanedanı’ ödülünü almıştı.

Rûdaw’a konuşan Rawand Şaho, “Çok mutluyum. İki ay Harvard Üniversitesinde eğitim aldım. Çok iyi bir üniversite, orada okumaya devam etmek istiyorum. Ancak orada okumanın maliyeti oldukça yüksek. Tıp okumak istiyorum. Araştırmalar yapıp insanlığa ve kendi milletime yardımcı olmak istiyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra ülkeme geri dönüp vatandaşlarımıza hizmet etmeyi amaçlıyorum” dedi.

Rawand’ın babası Şaho Halabjayi de çocuklarının geleceği için kendi hayallerinden vazgeçtiğini dile getirerek, “En büyük hayalim İsveç’e gidip okumaya devam etmekti. Kendi ülkemde iki yıl tıp okul okudum. Burada okulun devamını getiremediğim için orada okumaya karar verdim. Bunu yapmak için de işten ayrılmam ve aynı zamanda çocuklarımın eğitiminden de vazgeçmem gerekiyordu. Fakat ben onları geleceği için kendi hayallerimden vazgeçtim. Onlar şimdi sadece bizim için değil bütün Kürtler için gurur kaynağı oldu” dedi.

Daha önce aynı ödülü alan Sima Şaho Halabjayi, İsveç’te tıp eğitimi görüyor aynı zamanda üniversitede asistanlık yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.