Kürdistan'da PUBG'ye karşı fetva: Haram!

Kürdistan'da PUBG'ye karşı fetva: Haram!

Dünya çapındaki kullanıcı sayısı 100 milyonu geçen PUBG oyunu Kürdistan'da ulemaya takıldı. Oyunun oynanmaması için fetva yayınlandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde, popüler bilgisayar oyunu PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) hakkında bir fetva çıkarıldı.

Süleymaniye’deki fetva komitesi, dünya çapındaki kullanıcı sayısı 100 milyonu geçen oyunun oynanmaması için bir fetva yayınladı.

Komitenin başkanı İrfan Raşid, “PUBG’nin haram olduğuna karar verdik çünkü çok sayıda insan buna kafayı taktı ve vakitlerini harcıyorlar” dedi. Raşid, “İslam, vakti boşa harcamanın haram olduğuna hükmetmiştir. Bu oyun da bu çerçevede değerlendiriliyor ve Kürdistan’da giderek daha fazla insan, kendileri veya çevrelerindekiler için bir fayda sağlamadan obsesif şekilde bunu oynuyor” ifadelerini kullandı. Bölgede birçok çiftin oyun yüzünden arasının bozulduğu, bir çiftin ise boşandığı belirtiliyor.

ÇİN DE YASAKLAMIŞTI

Oyun geçen yıl da Çin’de yasaklanmıştı. Çinli yetkililer bu yasağa gerekçe olarak, ‘son kişi kalana kadar ölümüne savaş içeren oyunun temel sosyalist değerler ile çelişmesini’ göstermişti.

PUBG NEDİR?

İnternet üzerinden çok sayıda oyuncu ile eş zamanlı olarak oynanan PUBG’nin konusu, Hunger Games filmindeki yarışmaya benzetiliyor. Yaklaşık 100 oyuncu bir adaya paraşütle indiriliyor ve basit silahlardan kalaşnikofa uzanan çeşitli silahları toplayıp tek bir oyuncu hayatta kalana kadar birbiriyle savaşıyor. PUBG son dönemde dünyada en çok oynanan oyunlardan biri.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.