'Kürdistan' paylaşımı yapan akademisyene beraat

'Kürdistan' paylaşımı yapan akademisyene beraat

"Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanan akademisyen Hifzullah Kutum beraat etti.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında "silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açılan Fırat Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Araştırma Görevlisi Hifzullah Kutum’un yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hifzullah Kutum ve avukatları Mehmet Emin Aktar ile Mehdi Özdemir, duruşmaya Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS sistemiyle katıldı. Mahkeme, Kutum'un üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığına hükmederek beraatine karar verdi. Kutum hakkındaki yurt dışı yasağı da kaldırıldı.

Akademisyen Hifzullah Kutum, sosyal medya hesabında içerisinde "Kürt" ve "Kürdistan" kelimelerinin geçtiği paylaşımlar hakkında yapılan ihbar ve suç duyuruları gerekçe gösterilerek 5 Kasım 2021’de üniversitedeki odasına yapılan baskında gözaltına alınmış, 6 Kasım 'da tutuklanmış, 10 Kasım’da ise tahliye edilmişti.

İddia makamı esas hakkındaki mütalaasında, Kutum’un sosyal medya hesabında paylaştığı ve içerisinde “Kürdistan” kelimelerinin de geçtiği üç ayrı paylaşımda “PKK’nin cebir, tehdit ve şiddet içeren yöntemlerini teşvik ettiğini, bunları överek meşru gösterdiğini" iddia etmiş Kutum’un TMK 7/2 maddesi uyarınca "silahlı örgüt propagandası yapmak" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.

KAPISINA TÜRK BAYRAĞI ASILMIŞTI

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in özel kalem müdürü Ayşegül Karaçorlu, Kutum’un üniversitedeki odasının kapısına Türk bayrağı asılmış bir fotoğraf paylaşmış, "Korkma!! Burası Türkiye Cumhuriyet'i herkes hak ettiği yerde.. Devlet ebed müddet, çok yaşa Cumhuriyet.." diye yazmıştı. Üniversitedeki odasında gözaltına alınan Kutum, polis aracına bindirilirken bir grup tarafından, 'Fırat’ta terörist istemiyoruz' denilerek darp edilmeye çalışılmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.