Kürdistan: Pandeminin en kötü aşamasındayız

Kürdistan: Pandeminin en kötü aşamasındayız

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, korona virüsü salgınının başından bu yana bir günde görülen en yüksek ölü sayısını bildirdi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Kadir, "Şu an korona virüsü salgınının en kötü aşamasındayız" dedi.

 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde dün 26 kişi korona virüsü nedeniyle öldü. Bu, salgının başından bu yana kayıtlara geçen yüksek ölü sayısı oldu. Kürdistan Sağlık Bakanlığı’nın Sözcüsü Muhammed Kadir, bölgede gelinen noktayı “Şu an korona virüsü salgınının en kötü aşamasındayız” sözleriyle anlattı.

‘DÜZELECEĞİNE DAİR BİR İŞARET YOK’

Kadir, “Durumun yakın zamanda düzeleceğine dair bir işaret de yok. Eğer içinde bulunduğumuz durumu değerlendirmek istiyorsak, işe en erken iki hafta öncesinin istatistikleri ile başlamalıyız” dedi. Erbil’den yayın yapan Rudaw sitesine konuşan Kadir, sonbahar ve kış aylarında artması beklenen grip salgınının aynı anda iki pandemiye yol açarak sağlık sistemini zorlayacağını söyledi.

MERKEZ ÜSSÜ ERBİL

Bakanlık açıklamasına göre, son 24 saatte kayıtlara geçen 26 ölümün 11’i Erbil, dokuzu Süleymaniye, dördü Germiyan, ikisi de Raparin bölgesinde gerçekleşti. Bölgede son bir günde toplamda 618 yeni vaka tespit edildiği de açıklandı. En yüksek vaka sayısı, bölgede salgının merkez üssü olan Erbil’de kaydedildi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.