Küme düşme kaldırıldı, yabancı kuralı 1 yıl ertelendi

Küme düşme kaldırıldı, yabancı kuralı 1 yıl ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısı bugün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Riva’da gerçekleştirildi. Toplantının ardından Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir açıklama yaptı.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı’nın dün yapılan toplantısında alınan kararları hatırlattı. Kulüpler Birliği, korona virüsü salgının nedeniyle bu yıl Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması istemişti. Kasapoğlu şunları söyledi:

“Dün Kulüpler Birliği bir toplantı yapmıştı. Bu toplantıda açıkçası beni hem duygulandıran hem de çok mutlu kılan bir tablo söz konusuydu. Zira kulüplerimizin göstermiş olduğu işbirliği, dayanışma ruhu ülkemizdeki birlik beraberliğin ne kadar güçlü olduğunu göstermiş oldu. Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten tüm kulüplerimizi kutluyorum. Bu manada düşme noktasında salgın sürecinin getirdiği güçlükler noktasında sebebiyle nedeniyle küme düşme kaldırılması, gerek pandemi sürecindeki durumun ve elbette sporumuzda  üretimin çok önemli, teşvik sistemini en hızlı şekilde ortaya koymakla birlikte, yabancıyla ilgili sürecin bir yıl ertelenmesi ve BAL’daki kulüplerimizin bir üst lige çıkması noktasındaki kararların halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum.”

Kasapoğlu’nun ardından konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Dün Kulüpler Birliğimiz bir toplantı yaptı. 20 kulüp, ligden düşmenin kalkmasını istedi. Toplantıdan sonra Kulüpler Birliği Mehmet Sepil, 18 Süper Lig ve Süper Lig’e yeni çıkan 2 kulübümüzün temsilcileriyle ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik tavsiye kararını açıkladılar. Sayın Sepil tavsiye kararlarını bir dilekçeyle yönetim kurulumuza sunmuştur. Daha önce 7 takım bu talepte bulunmuştu. Ligleri oynatarak tamamlamak istedik. Bugün geldiğimiz noktada ligi tamamladık” dedi.

Kulüpler büyük fedakarlıklar yaptığını belirten Özdemir, “Süper Lig Kulüpler Birliği’nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik talebini bugün değerlendirdik. Pandemi süreci ve sonrasındaki etkilerini tüm detaylarıyla konuştuk. Oy birliğiyle alınan karara göre la Süper Lig’in yanı sıra TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de de düşme olmayacaktır. Süper Lig, 2020-21 sezonu 21 takımla oynanacaktır, sezon sununda 4 takım küme düşecektir. Daha sonra 20 takımla oynanacaktır. TFF 1. Lig 18 takım, TFF 2. Lig 39 takımla oynanacaktır. TFF 3. Lig, 4 gruptan oluşacak ve 67 takımla oynanacaktır. Süper Lig’in 21 takımla oynanacak olması gelir dağılımında farklılık, maç sayısının artması ve fikstür sıkışıklığına da yol açacaktır. Bunları TFF olarak revize edip kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni yabancı kuralının 1 yıl ertelendiğini açıklayan Özdemir, kuralın 2021-2022 sezonundan itibaren uygulanacağını söyledi.

Harcama limitlerine değinen Özdemir, “Takım harcama limitleri, TFF tarafından 4 Ağustos yani transferin ilk günü açıklanacaktır. Bunun ardından Kulüpler Birliği’nin oluşturduğu icra kurulu, lisans kurulu ile bir araya gelip çalışma yapacaktır. Tüm kararların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.