Kudüs'te silahlı çatışma: Mescid-i Aksa kapatıldı

Kudüs'te silahlı çatışma: Mescid-i Aksa kapatıldı

Mescid-i Aksa'da sabah saatlerinde çatışmaya sahne oldu. İsrail, polise yönelik saldırının ardından, Filistinlilerin cuma namazı için Harem-ü Şerif'e girişini 17 yıl sonra ilk kez güvenlik gerekçesiyle yasakladı.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te bu sabah silahlı bir çatışma meydana geldi. Müslümanların kutsal mekânı Harem-ü Şerif’te yaşanan çatışma sonrası İsrail Filistinlilerin cuma namazı için bölgeye girmesini yasakladı. Son 17 yılda ilk kez getirilen bu cuma namazı yasağı tepki çekti.

Çatışmanın, Harem-ü Şerif’teki İsrail askerlerine düzenlenen bir saldırı sonucu çıktığı belirtiliyor. İsrail polis sözcüsü Luba Simri’nin açıklamasına göre, kutsal alana Aslanlı Kapı’dan giren üç silahlı kişi polise saldırdı. Simri, bu kişilerin daha sonra Mescid-i Aksa’nın içine kaçtığını ve kutsal alandaki kovalamacanın ardından polis tarafından öldürüldüğünü söyledi. Öldürülen kişilerin üzerinden iki yarı otomatik silah ve bir tabancanın çıktığı belirtilirken, çatışmada ikisi ağır olmak üzere üç İsrail polisi de yaralandı.

NETANYAHU: YASAK SÜREKLİ DEĞİL

Cuma namazının yasaklanması tepki çekerken, İsraik Başbakanı Benyamin Netanyahu bugün kararın sadece güvenlik gerekçesiyle alındığını, Filistinlilerin geleneksel cuma namazını kılmak için Harem-ü Şerif’e gelmesinin sürekli olarak yasaklanmadığını açıkladı. Filistin Yönetimi’yse sabah saatlerinde yaşanan gerilime ilişkin henüz açıklama yapmış değil. Harem-ü Şerif’e giriş çıkışlar, Ürdün destekli bir vakıf tarafından düzenleniyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.