Krizdeki Ürdün'e 1 milyar dolar!

Krizdeki Ürdün'e 1 milyar dolar!

Ekonomisi zora giren Ürdün'e Körfez ülkelerinden can simidi geldi. Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri Ürdün Merkez Bankası'na 1 milyar dolar yatırdı.

Büyüme oranları yüzde 2’nin altına düşmesi, işsizlik oranının giderek yükselmesi ve 1.5 milyondan fazla Suriyeli sığınmacının maliyeti sonucu ekonomik sıkıntı yaşayan Ürdün’e Körfez ülkelerinden yardım eli geldi.

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün Merkez Bankası’na 1 milyar dolar mevduat yatırdı. Üç ülke, önümüzdeki beş yıl içinde Ürdün bütçesine 500 milyon dolar destek sözü de verdi.

Reuters’a konuşan Ürdünlü bir yetkili, bu adımların Ürdün ekonomisine destek için Körfez’den haziran ayında gelen 2.5 milyar dolarlık yardım paketi vaadinin parçası olduğunu söyledi. Buna göre Ürdün, bugün Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri ile bir anlaşma da imzalayacak.

Söz konusu paket, üç Körfez ülkesinin Ürdün’e 600 milyon dolarlık kredi garantisi vermesini de kapsıyor. Ürdün’ün bu şekilde Dünya Bankası’ndan ucuz kredi alabilmesi amaçlanıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.