Kristalina Georgieva IMF başkanı oldu

Kristalina Georgieva IMF başkanı oldu

IMF'de yeni başkan belli oldu: Bulgar ekonomist Kristalina Georgieva.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yeni başkanı Bulgar ekonomist Kristalina Georgieva oldu. IMF tarafından yapılan açıklamada, başkanlık için tek aday olan Dünya Bankası’nın ‘2 numarası’ Kristalina Georgieva’nın görevi devralacağı resmi olarak duyuruldu.

Bulgaristanlı Georgieva, gelişmekte olan bir ekonomiden çıkarak küresel borç veren merkeze başkanlık eden ilk isim oldu. Georgieva, Avrupa Merkez Bankası’nın başkanı olarak atanması sebebiyle IMF Başkanlığından istifa eden Christine Lagarde’den görevi devralacak.

Geçtiğimiz ağustos ayında Avrupa Birliği (AB) IMF başkan adayı olarak Georgieva’yı seçmişti. Georgieva, Dünya Bankası’nda çalıştığı dönemde itibar kazanmıştı. Georgieva, IMF adaylığı sürecinde Dünya Bankası CEO’luğundan ayrılma izni almıştı.

AB Komisyonu’nda da görev yapmış olan Georgieva, Haiti ve Pakistan başta olmak üzere dünyanın bir çok noktasındaki insani krizlere yönelik çalışmaları nedeniyle 2010 yılında, ‘Yılın Avrupalısı’ ve ‘Yılın Avrupa Birliği Temsilcisi’ seçilmişti. (Euronews)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.