Kremlin'den ABD'ye: Suriye'de gerilimi tırmandırmayın!

Kremlin'den ABD'ye: Suriye'de gerilimi tırmandırmayın!

Rusya, Suriye'ye askeri müdahale tehdidinde bulunan ABD'ye gerilimden kaçınma çağrısı yaptı. Kremlin, Washington'dan gelen açıklamaları çok yakından izlediklerini de duyurdu.

Batı dünyasının Suriye’ye yönelik askeri müdahale tehdidi gündemdeyken, Şam yönetiminin en güçlü müttefiki Rusya’dan itidal çağrısı geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada, gerilimi artıracak adımlardan kaçınılması istendi.

‘GERİLİMİ TIRMANDIRMAMAK SON DERECE ÖNEMLİ’

Kremlin açıklamasında, ‘Suriye konusunda Washington’dan gelen açıklamaları Rusya’nın yakından izlediği’ belirtildi; ‘Suriye’de gerilimi yükseltecek türden herhangi bir adımdan kaçınmanın son derece önemli olduğu’ ifadesini kullandı.

‘İLETİŞİM KANALLARI AÇIK’

Kremlin’den yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki telefon hattının aktif olduğu belirtildi, şu an için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı D0nald Trump arasında bir telefon görüşmesinin planlanmadığı aktarıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.