KPSS tarihleri de değişti

KPSS tarihleri de değişti

Üniversite sınavlarının ardından KPSS'de ertelendi. Yeni sınavlar sonbaharda yapılacak.

Türkiye’de her geçen gün artan vaka sayısıyla birlikte toplu olarak yapılan bütün etkinlikler iptal ediliyor veya erteleniyor. Dün üniversiteye geçiş sınavının da bir ay ertelenmesinin ardından bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tarihlerinin de yenilendiğini duyurdu.

Buna göre, KPSS Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül’de, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 6 Eylül’de yapılacak. KPSS, önlisans düzeyinde 25 Ekim’de, ortaöğretim düzeyinde ise 22 Kasım’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül’de, Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos’ta uygulanacak. Bu sınavların temmuz ve ağustos aylarında yapılacaktı.

ÜNİVERSİTE SINAVI İÇİN DETAYLAR BELLİ OLDU

25-26 Temmuz’a ertelenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ise 12’nci sınıf öğrencileri; 9-10-11’inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12’nci sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar.

ÖSYM sınavlarının güncel tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.