Koronavirüsten dolayı 70 bin tutuklu daha serbest bırakılacak

Koronavirüsten dolayı 70 bin tutuklu daha serbest bırakılacak

İran'da koronavirüs nedeniyle 54 bin adli tutukluya ev izni verilmesinin ardından, bu hafta içerisinde de 70 bin tutuklunun serbest bırakılacağı açıklandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre sonra onlarca ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklı şimdiye kadar dünya genelinde 3 bin 831 kişi yaşamını yitirdi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise, 110 bini geçti. 

Virüs nedeniyle şuana kadar Çin ana karasında 3 bin 120, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 3, İtalya'da 366, İran'da 194, Güney Kore'de 53, ABD'de 22, Fransa'da 19, İspanya'da 17, Japonya'da 14, Irak'ta 6, Avustralya'da 3, İngiltere'de 3, Hollanda 3, İsviçre 2, Mısır, San Marino, Tayland, Tayvan, Filipinler ve Arjantin'de de birer kişi yaşamını yitirdi. 

İRAN'DA 70 BİN TUTUKLU SERBEST BIRAKILACAK

Virüsün en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan ve binlerce vakanın tespit edildiği İran'da, söz konusu vahim tablo karşısında kısa bir süre önce 54 bin adli tutukluya ev izni verildi. İran Adalet Başkanı Ebrahim Raisi, virüs nedeniyle yaklaşık 70 bin hükümlüyü daha serbest bırakacaklarını duyurdu. Raisi, kararın siyasi tutukluları kapsayıp kapsamadığı konusunda bir bilgi vermedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.