Korona virüsünün belirtileri kaç günde ortaya çıkıyor?

Korona virüsünün belirtileri kaç günde ortaya çıkıyor?

Yeni tür korona virüsünün yayılmasına karşı alınan önlemler açısından en büyük sorun, virüsün belirtilerinin hemen ortaya çıkmaması.

Dünya çapında 173 binden fazla kişiyi etkileyen ve 77 bin 780’den fazla kişinin ölümüne neden olan korona virüsü ile mücadelede en büyük zorluklardan biri, virüsün belirtilerinin tam olarak ne zaman ortaya çıktığına dair kesin bir veri olmaması. Yetkililer bu nedenle enfekte olan kişileri net olarak tespit edip karantinaya almakta, böylece virüsün yayılmasını engellemekte zorlanıyor.

Peki korona virüsünün belirtileri ortalama kaç günde ortaya çıkıyor?

Internal Medicine dergisinde yayımlanan ve 200 korona virüsü vakasının incelendiği araştırmaya göre, bu süre ortalama beş gün. Araştırmayı yöneten Justin Lessler, ‘kuluçka döneminin beş gün olduğunu’ söylerken, “Bazı kişilerde kuluçka süresi çok daha kısa olacak, bazılarında ise daha uzun olacak. Hedefimiz, enfekte olan kişileri bu süre zarfı içinde tespit edebilmek” dedi. Johns Hopkins Üniversitesi’nde çalışan Lessler, “Herkesin erişimine açık verilerimizden yola çıkarak, 14 gün karantina önerisi makuldür” diyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) de, korona virüsü semptomlarının iki ila 14 gün içinde ortaya çıktığını verisi üzerinden hareket ediyor.

DSÖ: KULUÇKA SÜRESİ 5-6 GÜN

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün hazırladığı bir raporda da, Covid-19’un kuluçka süresinin ortalama 5-6 gün olduğu kaydedildi. Ancak bu sürenin bir ila 14 gün arasında değişiklik gösterebileceği de aktarıldı. Raporda şu ifadeler kullanıldı: “Covid-19 nedeniyle enfekte olan kişilerde ortalama 5-6 gün sonra hafif solunum yolu güçlüğü ve yüksek ateş de dahil olmak üzere semptomlar gözlenebilir.” 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.