Korona virüsüne yakalanan siyasetçiler

Korona virüsüne yakalanan siyasetçiler

Dünya çapında 156 bin 400 kişiyi etkilediği tespit edilen korona virüsü, birçok siyasetçiye de bulaştı.

Korona virüsü dünya çapında birçok siyasetçiye bulaştı, birçoğuna da tedbir olarak test yapıldı. Virüsten etkilenen siyasetçilerin listesi şöyle:

ABD’DE BİR VALİYE BULAŞTI, TRUMP NEGATİF

ABD’de, sonuçları pozitif çıkan Brezilyalı yetkililerle temas kurduğu ortaya çıkan Başkan Donald Trump’a test yapıldı. Trump’ın sonuçları negatif çıkarken, Miami eyaletinin valisi Francis Suarez’in testi pozitif sonuç verdi. Ülkede dokuz Kongre üyesi de, enfekte olan kişilerle temas kurmaları nedeniyle kendilerini karantinaya aldı. 

KANADA BAŞBAKANI KARANTİNADA

Kanada’da Başbakan Justin Trudeau’nun eşi Sophie’ye yapılan test pozitif çıktı. Çift şu an karantina altında. Justin Trudeau’nun şu an için belirtileri göstermediği ve henüz test yaptırmadığı belirtiliyor.

FRANSA’DA PARLAMENTOYA SIÇRADI

Fransa’da virüs dört siyasetçiye bulaştı: Kültür Bakanı, Ekoloji Bakan Yardımcısı, bir parlamento üyesi ve bir parlamento çalışanının testleri pozitif çıktı.

İSPANYA BAŞBAKANI’NIN EŞİNE BULAŞTI

İspanya’da Başbakan Pedro Sanchez’in eşi Maria Begona Gomez Fernandez’e yapılan test pozitif çıktı. Çiftin durumunun iyi olduğu açıklandı.

BREZİLYA DİKEN ÜSTÜNDE

Brezilya’da, önceki hafta ABD’yi ziyaret eden heyetten üç kişiye virüs bulaştı. Bu kişilerle temas kurduğu bilinen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya yapılan testin negatif sonuç verdiği açıklandı.

İNGİLTERE SAĞLIK BAKANI YARDIMCISI KAPTI

İngiltere’de sağlık bakanı yardımcısı Nadine Dorries’e ve 84 yaşındaki annesine virüs bulaştı. Kısa süre önce Dorries’le bir toplantıya katılan Başbakan Boris Johnson test yaptırmayacağını, belirtileri göstermediğini açıkladı.

DUTERTE TEST YAPTIRDI

Filipinler’de enfekte bir hastayla temas kurmuş olabileceği belirlenen Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin testi negatif çıktı.

İRAN’DA SAYI ARTIYOR

İran’da hükümetin yüzde 8’inin, 290 üyeli mecliste 23 vekilin virüsü kaptığı sanılıyor. İki milletvekili virüs nedeniyle öldüğü açıklanırken, çok sayıda üst düzey isme virüs bulaştı.

AVUSTRALYA İÇİŞLERİ BAKANINA BULAŞTI

Avustralya’da İçişleri Bakanı Peter Dutton’ın test sonucu pozitif çıktı. Dutton’ın bir haftadan kısa süre önce ABD Başkanı’nın kızı Ivanka Trump’ın da aralarında bulunduğu bir dizi Beyaz Saray yetkilisiyle biraraya geldiği belirtildi.

MOĞOLİSTAN DEVLET BAŞKANI KARANTİNAYA ALINDI

Moğolistan Devlet Başkanı Khaltmaagiin Battulga ve çok sayıda yetkili, şubat sonunda yaptıkları bir günlük Çin ziyaretinin ardından 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.