Korona virüsünden korunmak için neler yapabilirsiniz?

Korona virüsünden korunmak için neler yapabilirsiniz?

Korona virüsü dünya genelinde ilk gündem olmaya devam ediyor. Dünyada 3 bin 800'ün üzerinde kişinin ölümüne yol açan virüsten korunma yolları ise belli.

İşte Türk Tabipleri Birliği'nin açıklamalarına göre korona virüsüne karşı yapılması gerekenler: Hastalık, hasta kişilerin öksürmesi, aksırması ve hapşırması sonrası saçılan damlacıklar yoluyla sağlam kişilere bulaşıyor. Bu damlacıkların etrafa saçılması önlenmeye çalışılmalı.

Genel bir önlem olarak kalabalık ortamlara girilmemeli, öksüren, aksıran ve hapşıran kişilerden en az bir metre uzakta durulmalı.

Korunmada en etkin yöntem diğer birçok hastalıktan korunmada olduğu gibi el temizliği. Ellerin temiz olması, sadece korona virüsten değil, solunum yollarında hastalık yapan diğer tüm virüslerden korunmayı sağlıyor. Bu amaçla el temizliğine dikkat edilmesi, temiz olmayan ellerin göz, ağız ve buruna götürülmemesi çok önemli.

El temizliğinin sağlanabilmesi için eller sık sık, parmak aralarını, el sırtını, tırnakları ve başparmağı da içerecek şekilde sabunlanarak en az 20 saniye süreyle yıkanmalı.

Maske kullanımı genel olarak öksürüğü olan kişiler için öneriliyor. Bu anlamda sağlam bireylerin maske takmasına gerek yok. Maske kullanımı el temizliği ile birlikte yapılmadığında koruma sağlamıyor.

Sağlık çalışanları ve hasta kişilere bakan aile bireyleri ya da görevliler mutlaka maske kullanmalı.

Sağlık kurumlarında sağlık çalışanları için maske temini konusunda sıkıntı yaşanmamalı, birinci, ikinci ve üçüncü basmak sağlık kurumlarının tümünde malzeme temini ve dağıtımı Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanmalı.

Yeni korona virüsü hastalığının görüldüğü ülkelere ve bölgelere seyahat edenler ya da bu bölgelerden gelen kişilerle temas edenler ateş, öksürük, nefes darlığı yakınmaları olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.