Korona virüsü İran'dan Körfez'e sıçradı

Korona virüsü İran'dan Körfez'e sıçradı

Korona virüsü İran'dan sonra Kuveyt, Bahreyn ve Afganistan'a sıçradı. İtalya'da ölü sayısı dörde yükselirken, Güney Kore'deki salgın büyüyor. İşte korona virüsü salgınında son gelişmeler:

Çin’de ortaya çıkan yeni tür korona virüsü diğer ülkelerde yayılmaya devam ediyor. İtalya’da üçüncü ölüm gerçekleşirken, virüs ilk kez Körfez ülkelerinde de görüldü. Bahreyn ve Kuveyt, yakın zamanda İran’a seyahat eden en az dört kişide virüsün saptandığın açıkladı. İşte korona virüsü salgınıyla ilgili dünya çapındaki son gelişmeler:

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 12’YE YÜKSELDİ

  • Komşu İran’da korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47’ye çıktı.

BAHREYN’DE İLK VAKA

  • Bahreyn’de ilk kez bir kişide korona virüsü tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, İran’dan gelen bir Bahreyn vatandaşına virüs bulaştığını açıkladı.

KUVEYT’TE ÜÇ KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

  • Kuveyt’te İran’a seyahat etmiş üç kişide virüs tespit edildi. Bu kişilerden birinin Suudi Arabistan vatandaşı olduğu ve üç vakanın da, geçtiğimiz hafta İran’ın kuzeydoğusundaki Meşhed kentinden tahliye edilen 700 kişi arasında görüldüğü belirtildi.

IRAK KUVEYT SINIRINI KAPATTI

  • Irak, Kuveyt’te üç kişide korna virüsü tespit edilmesinin ardından Safwan sınır kapısını kapattı. Talebin Kuveyt’ten geldiği belirtildi.

KATAR HAVAYOLLARI’NDAN KARANTİNA KARARI

  • Katar Havayolları, İran ve Güney Kore’den gelen yolcuları karantinaya alacağını açıkladı.

AFGANİSTAN’DA İLK VAKA

  • Afganistan Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk vakanın görüldüğü açıklandı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.