Korona günlerinde aktarlara akın

Korona günlerinde aktarlara akın

Dünyayı tehdit etmeyi sürdüren salgın virüsten korunmak için aktar dükkanları önünde kuyruk oluşturan Vanlılar, en çok zencefil ve zerdeçal satın alıyor. Söz konusu ilgiden memnun olan aktarlar ise satışlarının kış aylarını aratmadığını söylüyor.

Van’da yaşayan yurttaşlar, dünyada büyük bir tehdit haline gelen koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunmak için aktarlara akın ediyor. Rengarenk baharatlarla dolu aktar dükkanları önünde kuyruk oluşturan yurttaşlar, en çok iyi geldiğini düşündüğü zencefil ve zerdeçal satın alıyor. Söz konusu ilgiden memnun olan aktarlar ise satışlarının kış aylarını aratmadığını söylüyor. 

Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nin ara sokaklarında bulunan aktarlardan Metin Dedeoğlu, gelen yurttaşları kapıda karşılayarak, içeri almadan siparişini alıyor.  İstenenleri özenle hazırlayarak müşteriye veren Dedeoğlu, virüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerektiğini söylüyor. 

SALGINLA BERABER İLGİ ARTTI

Salgının yayılmasıyla aktarlara ilginin de arttığını dile getiren Dedeoğlu, "İnsanlar hastaneler yerine alternatif tıp olarak bilenen aktarları tercih ediyor. Biz de gelen yurttaşlara yardımcı oluyoruz. Bildiğimiz kadarıyla neyin neye ne iyi geldiği noktasında yardımcı oluyoruz. Bugünlerde en çok sattığımız ürünler arasında keçiboynuzu, keçiboynuzu pekmezi, propolis, polen, beyaz kök, zencefil, kabuk tarçın, yeşil çay, kış çayı gibi ürünler. İnsanlar neyin neye iyi geldiğini zaten biliyor. Bu konuda bilinçlidir diyebiliriz. Neyi istediklerini biliyorlar. Biz önermiyoruz. Onlar istiyor biz de yardımcı oluyoruz" dedi.

690x450nc-v-02-04-2020-aktarci-koronavirus-onlem5.jpg

TERCİH ZENCEFİL VE ZERDEÇAL 

Gribal enfeksiyon hastalarının en çok tercih ettiği ürünler arasında zencefil ve zerdeçal olduğunu söyleyen Dedeoğlu, "Bu dönemlerde en çok bunları satıyoruz. Şeker hastası olmayan insanlar zencefili balla yiyebiliyor. Zerdeçal aynı şekilde sütle ya da balla tüketiliyor. Zencefilin tazesi de var aynı zamanda. Onu rendeleyip limonla içiyorlar" diye konuştu. 

BAĞIŞIKLIK İÇİN ÇÖREK OTU

Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin ve şeker hastalarının da en çok çörek otuna ilgi gösterdiğini anlatan Dedeoğlu, çörek otunun birçok faydası olduğunu savundu. Dedeoğlu,"Propolis ilacı yurtdışında gelen bir köktür aslında. Onun tozunu satıyoruz. Fiyatı yüksek olduğu için millet pek rağbet göstermiyor. İnsanlar aldıklarında onu polenle ya da balla karıştırarak tüketiyorlar. Bağışıklık sistemi için iyi geldiğini söylüyor insanlar. Bana da kalsa çok iyi bir ilaç" şeklide konuştu.

HALEN RAĞBET VAR 

Daha çok kışın satılan kimi ürünlerin, bahar olmasına rağmen halen rağbet gördüğünü dile getiren Dedeoğlu, ürün fiyatlarını ise sabit tuttuklarını paylaştı. Dedeoğlu, "Fiyat noktasında hiç bir değişiklik yapmadık. Aldığımız yerlerde de fahiş bir fiyat artışı olmadı. Biz de satılışlarımızı kışın olan fiyatla aynı tuttuk. Herhangi bir fiyat değişikliği yapmadık" diye belirtti.

MA / Barış Dönmez - Mesut Bağcı

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.