Kore'de saatler de barışa ayarlandı!

Kore'de saatler de barışa ayarlandı!

Kore yarımadasındaki barış rüzgarı, ilk somut sonucunu verdi. 2015'te Güney'e tepki olarak saat dilimini 30 dakika geri alan Pyonyang, dün gece saatleri eşitledi.

Düşman kardeşi Güney Kore ile barış yolunda ilerleyen Kuzey Kore, barış yolunda bir adım daha attı. Pyongyang, 2015’te oluşturduğu kendine özel saat dilimini değiştirerek saatleri Güney Kore ile ‘eşitledi’.

Kuzey Kore 2015 yılında, saatleri Seul ile Tokyo’nun 30 dakika gerisine alarak kendi zaman dilimini oluşturmuştu. Buna gerekçe olarak, saatlerin Kore yarımadasında 1910-1945 arasındaki sömürge yönetiminde Japonya tarafından değiştirilmiş olması gösterilmişti. Şimdi, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un 27 Nisan’daki tarihi zirvesinin ardından, saatler eşitlendi.

Güney Kore ile aynı saat dilimine geçme kararını zirvede açıklayan Kuzey Kore, dün gece (cuma günü) yerel saat 23.30’u gösterdiğinde, saatleri 00.00’a alarak saat dilimini eşitledi.

Kore Merkezi Haber Ajansı’ndan (KCNA) yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki saat farkını eşitlemenin, ‘kuzey ve güneyin bir olması sürecine hız verecek ilk somut adım’ olarak nitelendi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.