Konyaspor'da ikinci ByLock vakası

Konyaspor'da ikinci ByLock vakası

Konyaspor'da Başkan Ahmet Şan'ın ByLock sebebiyle gözaltına alınması ve istifa etmesi sonrası ikinci ByLock vakası ortaya çıktı.

Süper Lig ekibi Atiker Konyaspor'da eski başkan Ahmet Şan’dan sonra başkan yardımcısı ve kulübün basın sözcüsü Ahmet Baydar adına kayıtlı telefonda da ByLock çıktı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre  geçen ay internette, basın kartı sahibi olan ByLock kullanıcıları listesi yayınlandı. Konya’daki ‘Anadolu’da Bugün’ isimli gazetenin sahibi Ahmet Baydar da bu listedeydi. Konya merkezli ABK Şirketler Grubu Başkanı olan Baydar, aynı zamanda Konyaspor’un başkan yardımcılığı ve basın sözcülüğünü de yapıyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Baydar, ByLock’lu hattın üzerine kayıtlı olmasına rağmen telefonun Selim Kaya adlı eski çalışanı tarafından Ankara’da kullanıldığını belirtti. Baydar, hattın şirket için alındığını ve Selim Kaya’nın da çalışanlarından biri olabileceğini ancak bu kişiyi tanımadığını ileri sürdü.

Ahmet Baydar’ın Ağustos 2016’da Konya’daki 'FETÖ' soruşturması kapsamında ‘bilgi sahibi’ sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

BAŞKAN İSTİFA ETMİŞTİ

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, cep telefonunda 'FETÖ'nün gizli haberleşme programı olarak kullandığı ByLock çıkması üzerine gözaltına alınmıştı. İfade verdikten sonra serbest bırakılan Şan, görevinden istifa etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.