Konyaspor Türkiye Kupası'nı kazandı, Avrupa biletini aldı

Konyaspor Türkiye Kupası'nı kazandı, Avrupa biletini aldı

Eskişehir'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçında, Medipol Başakşehir'i penaltılarda 4-1'le geçen Atiker Konyaspor kupanın sahibi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor karşılaşmasının 90 dakikası golsüz beraberlikle sonuçlandı. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayan karşılaşmada kupanın sahibi penaltı atışlarıyla belirlendi.

Medipol Başakşehir’i penaltılarda 4-1 yenen Atiker Konyaspor, kupanın sahibi oldu.

Fırat Aydınus’un yönettiği maça takımlar şu kadrolarla çıktı:

Medipol Başakşehir: Volkan, Uğur, Bekir, Epureanu, Eren, Emre, Mahmut, Visca, Mossoro, Cengiz, Adebayor

Atiker Konyaspor: Serkan, Skubic, A.Turan, Vukovic, Douglas, Ömer Ali, Jonsson, A.Çamdalı, Milosevic, Amir, Baji

Karşılaşmaya özellikle Atiker Konyaspor taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Binlerce taraftar Konya’dan Eskişehir’e geldi. Türkiye Kupası’nda ilk kez final oynayan Atiker Konyaspor’un yönetimi maça gelen taraftarlara bayrak, tişört ve iftariyelik dağıttı.

Mücadeleyi izlemeye İstabul’dan yaklaşık 5 bin Medipol Başakşehir taraftarı geldi.

KARŞILAŞMA TRİBÜNLERDEKİ OLAYLAR NEDENİYLE 5 DAKİKA DURDU

Eskişehir’de oynanan Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor maçının ilk yarısı oynanırken tribünlerde Eskişehirspor taraftarları ile Medipol Başakşehir taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Tribünlerin alt bölümünde bulunan Eskişehirsporlu taraftarlara, üst bölümde maçı izleyen Medikol Başakşehir taraftarları yanıcı madde ve pet şişe attı. Eskişehirsporlu taraftarlar da aynı şekilde üst tribüne pet şişe ve söktükleri koltukları fırlattı.

Güvenlik görevlileri Eskişehirsporlu taraftarları bulundukları yerden tahliye ederek Atiker Konyasporlu taraftarların bulunduğu yere aldı. Olaylar nedeniyle hakem, karşılaşmayı yaklaşık 5 dakika süreyle durdurdu. Eskişehirsporlu taraftarlar, karşılaşmada Atiker Konyaspor’u destekledi.

Ayrıca her iki takımın taraftarları da maç sırasında sahaya yanıcı maddeler attı.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY’A KÖTÜ HABER

Bu skorla birlikte Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılma hakkı elde etti. Ligi üçüncü veya dördüncü sırada bitirecek olan Galatasaray ve Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynayacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.