Komuta kademesi, Suriye sınırına gitti

Komuta kademesi, Suriye sınırına gitti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay'da yapılan durum değerlendirmesinin ardından, TSK’nin komuta kademesiyle Suriye sınırına gitti.

İdlib’de gece saatlerinde çıkan çatışmalarda 4 asker can vermesinin yanısıra, 10 askerin de yaralanmasının ardından sıcak saatler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna ait 46 mevzinin bombalandığını duyururken, Rusya’ya da “Muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın” çağrısı yaptı.

AKAR HEYETTEN AYRILDI

Erdoğan’ın Ukrayna’ya yaptığı ziyaret kapsamındaki heyette yer alan Akar, İdlib’deki gelişmelerin ardından heyetten ayrılarak Ankara’ya döndü. Genelkurmay’da komuta kademesiyle toplantı yapan Akar daha sonra Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla birlikte Suriye sınırına gitti.

Suriye ordusunun açtığı ateş sonucu yaralanan 10 asker ise Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

NTV’de yer alan habere göre ise Kobani’de Rusya ile bugün yapılması planlanan devriye iptal edildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.