Komisyonda HDP'den Soylu'ya kayyım tepkisi

Komisyonda HDP'den Soylu'ya kayyım tepkisi

Meclis'teki İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmesinde HDP'li milletvekilleri, kayyım atamalarını protesto etti. Soylu'nun HDP'li vekillerin elini sıkmaması da tartışmaya neden oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığının bütçesinin görüşmelerine başlandı. AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sunum yaptı. Soylu, bir önceki dönem görevden alınan 94 belediye başkanından 42’sine toplam 286 yıl ceza verildiğini belirterek, “19’u tutuklanmış, 59’u tutuksuz yargılanmakta, 6’sı adli kontrol ve 8’i hakkında yakalama kararı var” dedi.

Görüşmelere katılan HDP milletvekilleri, toplantı öncesi HDP’li belediyelere kayyum atanmasına dikkati çeken dövizleri gazetecilere gösterdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Süleyman Soylu’nun “HDP milletvekillerinin elini sıkmadan yerine oturduğunu söyleyerek, “Biz Sayın Süleyman Soylu’nun elini sıkma meraklısı değiliz ancak farklı bir teamül uyguladınız Sayın Başkan. Bu teamüle siz de ön ayak oldunuz” dedi.

‘SOYLU’NUN AYRICALIĞI NEDİR?’

Elvan’a tepki gösteren Paylan, “Sayın Başkan, Sayın Süleyman Soylu’nun ayrıcalığı nedir? Bu saygısızlığının önünü almak için neler yapacaksınız? Bununla ilgili gerekli uyarıları yapmanızı rica ediyoruz” uyarısında bulundu.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise “Siz de ayağa kalkmadınız. Misafir geldiğinde ayağa kalkılır” karşılığını verdi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora “Nezaketsizliği önce siz başlattınız” ifadesini kullandı.

Komisyon Başkanı Elvan da, “Sayın Soylu son derece nezaket sahibi bir insandır. Hiçbir milletvekilimize karşı hiçbir saygısızlığı da söz konusu değildir. Burada elbette milletvekillerimizin elini sıktı. Her bir kardeşimiz ayağa kalktı, ellerini sıktı. Belki sizin sayın bakana karşı tavrınız bu tür bir yaklaşıma sebep olmuştur. Bu da Sayın Bakanın takdiridir” dedi.

ELVAN: SİZLERİ SELAMLADI

Bu sırada AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmaların yaşanması üzerine araya giren Komisyon Başkanı Elvan, “Sayın Bakan, sizin tarafınıza yöneldi ve sizleri selamladı. En azından ayağa kalkıp kendisine nezaket gereği ‘Hoşgeldiniz’ demeniz gerekirdi” yorumunda bulundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.