Kolombiya'da bombalı saldırı: En az 20 ölü

Kolombiya'da bombalı saldırı: En az 20 ölü

FARC'la barış yapan Kolombiya'da bir polis akademisinin önünde bombalı bir araç infilak etti. Saldırıyı üstlenen olmadı. FARC'la anlaşmaya karşı çıkmış bir isim olan Devlet Başkanı Ivan Duque ise 'terörü yenilgiye uğratacaklarını' söyledi.

Orta Amerika ülkesi Kolombiya’nın başkenti Bogota’da bir polis akademisine düzenlenen saldırıda en az 20 kişi öldü. Yaklaşık 50 kişi de yaralandı.

Patlamanın, akademinin hemen dışındaki bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu yaşandığı açıklandı. Açıklamaya göre, araba akademinin kontrol noktalarını yararak binanın önüne geldi ve burada infilak etti.

Devlet Başkanı Ivan Duque ‘terörizm’ olarak niteleyip “Kolombiyalılar teröre hiçbir zaman boyun eğmedi” dedi. İlgili soruşturma sürerken, saldırıyı henüz üstelenen olmadı.

Kolombiya’da toprak reformu için 52 yıldır silahlı mücadele veren Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile hükümet arasında 2016 yılında tarihi bir barış anlaşması yapılmış ve 260 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği iç savaş sonlanmıştı. Polis akademisindeki patlama, ülkenin yaklaşık dokuz yıldır sahne olduğu en kanlı saldırıydı.

Barış anlaşmasının ardından yapılan seçimlerde devlet başkanlığına gelen Duque ise FARC’ın siyasete entegre olmasına karşı çıkan bir isim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.