Koca: SMA Tip 2 ve Tip 3 ilaç bedelleri geri ödeme kapsamına alındı

Koca: SMA Tip 2 ve Tip 3 ilaç bedelleri geri ödeme kapsamına alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Tip 2 ve Tip 3 ilaçlarının geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu. Koca, "Zorunlu lisans kullandırarak ilacın üretimini temin edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Tip 2 ve Tip 3 ilaçlarının geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı olarak bir süre önce onay işlemlerini başlattığımız SMA Tip 2 ve Tip 3 hastalarımızla ilgili süreç tamamlanmış, ilaç bedelleri geri ödeme kapsamına alınmıştır. Daha önce onay verilen SMA Tip 1 tanılı 394 hastamız, ilaçlarını kullanmaya devam etmektedir. Tip 2 ve Tip 3 tanılı hastalarımızdan başvuru yapan 199’unun bu süreçte Bilimsel Komisyonumuzca ilaç kullanım onayı verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Erken teşhis için tarama programları başlatacaklarını belirten Koca, şöyle devam etti:

“Çalışmalarının sona yaklaştığı yerli tanı kitlerinin kullanıma girmesi ile tarama programları başlatarak, hastalığın ortaya çıkmasından önce tedbirler alacağız. İlaca erişimin kesintisiz sağlanabilmesi ve tedavinin sürdürülebilir olması amacıyla da zorunlu lisans kullandırarak ilacın üretimini temin edeceğiz. SMA tanı ve tedavi merkezlerinin sayısını arttırarak erken teşhis ve hastalığa daha odaklanmış, yurt geneline yaygınlaşmış bir yaklaşımı da sağlayacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.