KKTC'ye uçuşlar durduruldu

KKTC'ye uçuşlar durduruldu

Eylül ayının ilk sekiz gününde korona vakalarında ciddi artışa sahne olan KKTC hükümeti uçuşları durdurma kararı aldı. Adanın kuzeyine bu akşamdan pazar akşamına kadar dışarıdan uçuş yapılmayacak.

KKTC hükümeti, korona virüsü vakalarındaki artış nedeniyle uçuşları durdurdu. KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, yayımladıkları notam ile bu gece yarısından 13 Eylül Pazar akşamına kadar KKTC’ye Türkiye’den geliş uçuşlarını durdurduklarını açıkladı.

KKTC’den kalkan uçaklarla ilgili bir kısıtlama getirilmedi. Acil uçuşlar, askeri uçaklar ve ambulans uçakları da karardan muaf tutulacak.

KKTC’de küresel salgının patlak verdiği mart başından bu yana kayıtlara dört can kaybı ve 475 vaka geçti. KKTC hükümeti önlemler konusunda övgü alsa da, eylül ayının ilk sekiz gününde enfeksiyon sayılarında patlama yaşandı; bu süreçte 144 pozitif vaka tespit edildi.

KKTC’ye sadece Türkiye üzerinden uçuş yapılıyor ve adaya inenlerin seyahat geçmişine bakılarak, yedi ila 14 gün boyunca karantinada tutulması gerekiyor. Yetkililer, bu kişilerin kendilerini karantinaya alacakları otel ve çeşitli odaların da dolmaya başladığını söylüyor.

KKTC hükümeti dün de, okullar, kulüpler, diskolar, sinemalar, tiyatrolar ve kumarhanelerin 1 Ekim’e kadar açılmaması yönünde karar almıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.