KJA'nın seçim şölen

KJA'nın seçim şölen

Özgür Kadın Hareketi (KJA) milletvekilliği seçimleri kapsamında düzenledikleri özgün kadın programında Şırnak’ın Balveren (GungéMelı) beldesinde yüzlerce kadınla bir araya geldi.

ŞIRNAK - Özgür Kadın Hareketi (KJA) milletvekilliği seçimleri kapsamında düzenledikleri özgün kadın programında Şırnak’ın Balveren (GungéMelı) beldesinde yüzlerce kadınla bir araya geldi. Belediye Konferans salonunda düzenlenen programa Şırnak Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, HDP Şırnak Milletvekili Adayı Aycan İrmez, DBP, HDP Şırnak il örgütü ve beldede bulunan yüzlerce kadın katıldı. Programın yapıldığı salon Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçisi olan Sakine Cansız, Leyla Saylemez ve Fidan Doğan’ın posterleri ve HDP bayrak ve flamalarıyla süslendi. Barış ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşan HDP Şırnak Milletvekili Adayı Ayçan İrmez, Kürt kadınının kadını özgürleştirme mücadelesinde her zaman ön saflarda yerini aldığını ifade etti. 

i-1-20150602100825.jpg

7 Haziran milletvekilliği seçimlerinin başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye ve Ortadoğu toplumu için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken İrmez, “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu çatışmasızlık sürecinin devam etmesi ve nihai bir çatışmanın önüne geçmek için kadınlarımızın bu dönemde her zamankinden daha fazla rol alarak öne çıkması gerekir. Çünkü HDP’nin seçimlerden başarılı çıkması aynı zamanda bin yıllık kadın kırımının sona ermesi anlamına gelecek. Seçime sayılı kalan bu günlerde gecemizi gündüzümüze katarak kadının gücüyle HDP’yi meclise taşımalı ve erkek egemen siyaseti ortadan kaldırmalıyız” dedi. 

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından kadınların çektiği halaylarla devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.