KJA'nın kadın toplantıları sürüyor

KJA'nın kadın toplantıları sürüyor

KJA Van aktivistleri kadına yönelik her türlü şiddete karşı başlatılan "Kadın yaşamı örgütlüyor, ahlaki politik toplumu inşa ediyor" şiarıyla başlatılan kampanya çerçevesinde kadınlar ile bir araya gelerek bilinçlenme çalışması yürüttü.

VAN - ilgilendirmede bulundu. Artan kadın intiharlarına dikkat çeken Acar, kampanyanın amaçlarının kadınları yaşadıkları ve gördükleri gerek şiddet gerekse taciz ve diğer konularda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Acar, "Amacımız kadının bilinç yükseltme eğitimleri vermek. Kendi yaşamımıza sahip çıkmak ve kadına değer verilmesi için bir kampanyayı başlattık" dedi.

'Daha pratik ve kalıcı çözümler bulmalıyız'

Acar, "Kampanyanın amacı kadınlarla yüz yüze gelmek onlara dokunmak onların yalnız olmadıklarını hissettirmektir. Bizler bunları yapmada kadınlara borçluyuz. Erkek egemenliği tarafından elimizde alınan ve devlet tarafından desteklenen yaşamımızı geri istiyoruz diye yola çıktık. Demokratik ulus temelinde kendimizi gözden geçirip değerlerimizi yeniden inşa edeceğiz" şeklinde konuştu. Ardından söz alan KJA aktivisti Nuran Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında kadın çalışmalarının da yapılmasını gerektiğini, gidilen her kadının sorununun ciddiyetle dinlenilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Yılmaz, "Devletin ve var olan sistemin kadınlar üzerinde, çocuklar üzerinde, gençler üzerinde saldırıları vardır. Bizler Önderliğimizin dediği gibi yöntemimizi değiştirmeliyiz. Daha pratik ve kalıcı çözümler bulmalıyız. Bizler yaşamı kadın inşa ediyoruz diyoruz. Ama kadınlar küçük yaşta evlendiriliyor. Küçük yaşta evlendirilen kadınları evlendikten kısa bir süre sonra toprağa veriyoruz. Her türlü konuda kadınlara gideceğiz. Erciş'teki kadın katliamlarının önüne geçmemiz gerekir" dedi.

'Medya Kadın katliamlarını meşrulaştırıyor'

Rojin Kadın Yaşam Merkezi Sosyologu ve Şiddetle Mücadele komisyonu üyesi Rüya Kanat ise, ana akım medyanın kadın ölümlerine olan yaklaşımlarını eleştirerek, tüm kamuoyunun bu konuda hassas davranmaları gerektiğini medya kuruluşlarının ölümlere yaklaşımının kötü örnek teşkil ettiğine işaret etti. Kanat, "İnsanın kendi canına kastetmesi kadar kötü bir şey yoktur. Kadınlar eskiden ilaçlarla intihar ediyordu tehdit amaçlıydı. Ama şimdi kesin yollarla ölümleri seçiyor. Bu büyük bir problemdir. Bunlara yönelik herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde ifade ederek kadınlara çağrıda bulundu. 

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin de, kadın çalışmalarının güçlü ve bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini, kampanya kapsamında ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. 

Erciş'teki toplantının ardından KJA aktivistleri, Muradiye ilçesinde kadınlar ile bir araya geldi. Muradiye'de yapılan toplantıya Muradiye Belediye Eş Başkanı Safure Güneş ve çok sayıda kadın katıldı. Oluşturulan divan adına konuşan Rüya Kanat, Muradiye'de merkezden başlayarak tüm mahallelerde çalışmalar yaparak kadın meclislerini oluşturacaklarını belirterek, bu komisyonlar aracılığı ile kadın bilincini örgütleyip yükseltmek için toplantılar düzenleyeceklerini ifade etti. "Kadına yapılan şiddet ve bilinçsizliği ortadan kaldıracak projeler üretilecektir" diyen Kanat, kadının örgütlü hareket etmesi yönünde çalışmalarını sürdüreceklerini belitti. Ayrıca kadına yapılan şiddetleri engellemek için 444 80 65 Alo Şiddet Hattı'nı kurduklarını da kadınlara duyurdu. 

Muradiye'deki toplantının ardından KJA aktivistleri Çaldıran'da da kadınlar ile bir araya gelerek kadına yönelik şiddete karşı bilinçlenme adına toplantı düzenledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.